Tindras nya kläder.

Hon hade visst sett de andra mysdressarna jag gjort här på bloggen och önskade sig en egen. Eller var det hennes mor? Nåja, det blev en beställning i favoritfärgerna rött och lila.
 
Vad praktiskt att ha storlek 80, tänk så mycket som ryms i garderoben då.

Kalas

Igår kväll firades Kirsi och Ellinors födelsedag med middag hos Kirsi och sedan utgång på Olivers.

Var ju tvungen sy något att ha på mig. Det blev en tunika av en randig stuv, gjorde ett sprund i halsringningen med nitar och så knöt jag ett ripsband kring midjan.

Nicklas körde in oss till stan. Men hem gick jag, fötterna har inte förlåtit mig än.

Skroten

Fick frågan idag om vi säljer tyget jag gjort min tröja av i butiken. Nej tyvärr sa jag, det har jag köpt på Skroten i Kinna. Kvinnan tittade lite konstigt på mig, men jag tänkte inte mer på det.

Sedan slog det mig, det kanske inte är alla som vet att Skroten är en tygaffär. Det låter ju lite mer som ett bra ställe att köpa begagnade bildelar på.

Jag gjorde en enkel poncholiknande tröja, bara ett tygstycke med hål för huvudet i mitten. Sydde sömmar längs med sidorna för att få till något som liknade ärmar.

Var lite orolig att jag skulle frysa ihjäl i den. Men det gick riktigt bra, vart lite kritiskt på lunchrasten men annars har jag hållit mig varm.

Gamla skapelser

Se så fin spets, var hittar man den om inte på Ohlssons. Jag har klippt runt blommorna innan jag sydde fast den. Det var lite pilligt, men blev riktigt nöjd med resultatet. Till klänningen som jag har bild på i headern har jag också använt samma spets, kolla in mer av den här.

Och så en bild där inte håret täcker allt.

Judaskoftan:

Gjorde en lite rolig skärning på den här koftan, syns tyvärr inte så bra på bilderna. Men den slutar med dolda fickor. Har satt fast nitar längs hela skärningen. Nitarna är bortpillade från rea-hårband köpta på Lindex.

Jag kallar mönstret Judas. För när jag har på mig den känner jag mig lite som Rob Halford. Han i Judas Priest ni vet.

Ser ni likheterna?

Plånbok

Den kanske vid första anblicken ser ut som en necessär.


Men titta igen.

Plånbok. För förvaring av parkeringspengar.


Väska

Första tyget från tygriket-resan är använt. Det blev en väska. Gardinringarna köpte jag på Kinnagarn och tyget är från Skroten. Men allt är inte nytt. Fusksinnet är från Ohlssons, det blev kvar när jag gjorde en annan väska. Fodret är en stuv och kommer också det från Ohlssons.



Stughelg


Det är så roligt att göra saker tillsammans.

Wordfeuda till exempel.

Fast vi gjorde lite annat också. Som att gosa med hundarna.

Och promenera med hundarna.

Och äta.

Och basta.

Och äta.

Och dricka öl.

Och äta.

Och spela sällskapsspel.

Och bada tunna:

Men inga stereotyper här inte. Killarna fixade tunnfyllning och tjejerna stod i köket.

Det krävs en hel del eldande innan det är dags.

Tillslut var det äntligen lagom temperatur att pressa ner alla i tunnan.

Tack för en rolig helg alla inblandade.

Vad är det för dag imorn?

Ja det är Vidars födelsedag.
 

Han behöver ju såklart en mysdress.

Pimp my ride

Tyvärr får inte Doris plats i bagaget på min nya bil. Eller plats får hon ju, men det är dåligt med utsikt där bak. Så hon får sitta i baksätet. Men leriga tassar och mängder med hår är inte så kul i en pedantskött bil. Så för att fortsätta hålla den fin har jag sytt ett skynke som täcker sätet. Och en filt på det som fästs med kardborre och är lätt att ta loss för tvätt.

Jag kantade skynket med snedslå som jag gjort av samma tyg. Så gjorde jag hål för bältena som stängs med kardborre. Sydde fast spännremmar upptill för att fästa skynket i nackstöden. Både filten och skynket är stuvbitar från Ohlssons.

Doris är sådär nöjd att ha bälte på sig.

Sedan har jag ju glömt visa vilka fina tyger vi fått in på jobbet. Halloween-tyger kallas de visst. Året-runt-tyger om ni frågar mig.


Perfekt till en sådan här:

Rattmuff alltså. Förutom tyget använde jag ett lager vadd, en bit halkskydd (som man vanligtvis har under mattor) och resår.

Lillstugan

Såhär såg det ut i lillstugan, en gäststuga ute vid mamma och pappas stuga i Jämtön.

Tyckte det var lite trångt och trist där inne, så jag bad att få renovera.


Väggar och tak målades vita, tror det blev tre varv men man kan fortfarande se träet igenom. Golvet slipades, fy tusan vad jobbigt det var. Händerna var alldeles skakiga efteråt. Och sedan tre lager lack på det med.

Den nyinköpta våningssängen målade jag planka för planka.

För den var vi tvungen att bygga på plats inne i stugan, blev en del tänkande där. För det är på millimetern att den får plats. När vi tillslut hade fått ihop den blev det sängbyggsfest, ungefär som taklagsfest.

Fast lite roligare.

Såhär blev resultatet:

Överkasten är tygfynd från GKs i Morjärv. Det randiga tyget räckte tyvärr inte att täcka hela sängarna så jag gjorde mina första (och troligen sista) lapptäcken. Tre delar, alldeles lagom.

Några av kuddfodralen har jag sytt och de med tryck är från Ohlssons.

Bord och stolar ska också målas vita. Det har bara inte blivit av än.

Längs ena långsidan (känns konstigt att kalla en sådan kort vägg långsida. Nåväl, den är längre än kortsidan i alla fall.) där hängde vi upp Lackhyllor från Ikea. På dem lite pynt. Spegeln är från ÖB.

Innanför dörren hänge jag upp ett myggnät på gardinspiral med ett viktband i nederkanten. Dörren är allt annat än tät. Myggtejp på utsidan och plåster för nyckelhålet har tidigare stoppat myggens framfart. Något sånär.

Garderoben har ena sidan klädd med samma panel som väggarna inne i stugan, och dörren var tidigare klädd i juteväv. Nu har hela garderoben målats vit och dörren har tapetserats med en reatapet som jag och Nicklas hittade på Colorama.

Resterna av tapeterna klädde vi in den här sitt-förvarings-lådan som jag och pappa hjälptes åt att snickra ihop av MDF-skivor. Locket har jag klätt med skumplast och galon från jobbet. Perfekt att förvara täcken och filtar i.

Borrade två hål i var kortsida och gjorde handtag av rep från jobbet. Innan vi tapetserade lådan målade jag alla kanter vita.

Gardinerna är av mörkläggningstyg som vi hade på jobbet förra sommaren. Gjorde en slags hissgardin som är lätt att släppa ner när det är sovdags. Rätt skönt då det ju som bekant är ljust dygnet runt på sommaren.

Ovanför bordet fick det bli en stor glödlampa. Fick först en lampa av Marie som inte gick att bygga ihop. Tack.

Stuv-ripsband-knapp-tröja.


Och en lysande röv.

Det gäller att göra saker och ting i rätt ordning

Först köpte jag en telefonladdare.

Sedan fick jag en p-skiva. (Vad jag ska med den till i Luleå? Vet inte.)

Sedan köpte jag en bil. Ja, nu har jag äntligen en egen bil igen!

Tuffa tjejer kör röda bilar.

Tygriket

Jag har försökt uppdatera bloggen via mobilen på vår resa. Det har gått sådär.

Men nu är jag hemma, ungefär 6000 kronor mindre rik.

image description
Här är fredagens skörd, den hittade jag på Kinnagarn, Skroten och Tygbiten. 366 dragkedjor.

Lördagens fynd gjorde jag på Stoff och Stil. 8 dragkedjor.

I år skippade vi flera av butikerna som vi tyckte det räckte att ha sett en gång. Istället spenderade vi en dag på Gekås i Ullared.

Väskan på nerresan.

Väskan efter första dagens shopping.

Väskan efter andra dagens shopping.

Väskorna efter tredje dagens shoppning. Fick låna lite plats i mammas väska. Tur.

Ännu en väska

När jag fick se det här tyget kom jag ju på att jag behöver en till väska. Nästan så att jag blev förvånad att jag klarat mig utan en väska i det här tyget så pass länge.


Tyget kom som ett parti till jobbet, bara 49 kronor per meter. Men jag har använt avigsidan, rätan var lite för beige för min smak. I botten och överkanten satte jag fuskskinn för att få väskan lite stabilare. Och snyggare. Fodret är av vanlig allväv, med dragkedjsficka och mobilficka. Axelremmen gjorde jag ena sidan i tyget och andra i fuskskinnet.

Oktober

Visst har ni köpt rosa band?

Se vilket fint armband som finns att köpa på Lindex för 75 kronor och allt går till kampen mot bröstcancer.

Jag ser många som går runt med fjolårets rosa band, eller till och med äldre än så. Då undrar jag, är inte tanken att man ska köpa ett nytt varje år? Att vi ska stödja kampen varje år? Inte en gång för tre år sedan.


Nu har hon väl ändå slagit huvudet

Ett ljusrosa blommigt linne??

Ja, jag tänkte att det skulle vara fint till den här:
 
Och till det lite nitar. Men koftan är inte hemmagjord, den är från Lindex och nitarna var redan på plats när jag köpte koftan, det ni.
 
Båda plaggen har jag sytt av stuvar, även denna gång fyndade på Ohlssons. Vi skulle kunna göra så att jag säger till när det inte är en stuv från Ohlssons istället.

Hur många mönster är för många mönster?

Paisley, blommor, leopard och ormskinn?

Stickad "ull"-stuv från Ohlssons.

Och så en dragkedja.

Testing, testing 123

Provar min nya app i mobilen.


Regnjackan

Blev en varmfodrad jacka istället. Passar bra till en fryslort.

Som jag har pysslat på med alla detaljer på den här jackan. Jag har väl aldrig lagt ner så här mycket tid på ett och samma plagg. Eller ja kanske när jag sydde en bröllopsklänning för många år sedan.

Men nu är den äntligen klar. Och nöjd är jag.

Yttertyget är en vindstuv från Ohlssons. Jag har använt ripsband och D-ringar både som dekoration och till funktion. Det gick åt ganska många metrar ripsband, mitt lager börjar sina. Tur att vi ska iväg till tygriket nästa helg.

Jag gjorde en löstagbar kapuschong med dragsko, med hjälp av ripsband och D-ringar går storleken att reglera. I nacken gjorde jag ett motveck för att få rymd bakom ryggen, är inte så dumt att kunna röra sig när man har jackan på. Även där fick jag dit lite ripsband och D-ringar, mest som dekoration, men också ett bra ställe att hänga dit en reflex.

Det blir verkligen kanonresultat när man fotar reflexer med blixt. Jag har strukit på en remsa reflex på ett ripsband och trätt i D-ringarna.

Gjorde två stora fickor fram, sydde av hörnen nertill så det ryms mycket i dem. Även fickorna har jag dekorerat med ripsband och D-ringar. I midjan sydde jag en dragsko. Vi har fått in så fina stoppers i metall på jobbet, passade bra till den här jackan.

Längst ner bak gjorde jag ett sprund där ripsbanden som drar ihop nederkanten fick komma ut.

Japp, ripsband och D-ringar på ärmarna med. Kanske en reflex här också.

Och som sagt, det är insidan som räknas. Först två lager shetlandsull och sedan ett snyggt bomullstyg. Jag gjorde en innerficka med dragkedja och i ärmsluten sydde jag dit muddar.

Nu kan ni räkna hur många gånger jag skrivit ripsband och D-ringar i detta inlägg.

Lathund

Doris tyckte det var en lysande idé att inte bädda sägen denna söndag.