Ska vi gå hem till mig?

Några tyger som tackat ja i veckan:

Smalspårig manchester med hur söta tryck som helst. En necessär, en väska, en kudde eller ett par barnbyxor. Jag vet inte?

Ull. Tunn fin ull med lite syntetblandning. Kunde bara inte motstå, kostar 79kr/m på jobbet nu. Det kommer att bli en jacka, jag är inte helt klar med hur den ska se ut. Men det jag vet är att jag ska hålla den borta från vargen. Inga kramar innan jackan är av när jag kommer hem.

Sorg

Mitt nagellack som jag använt i säkert 10 år ska utgå. Utgå! Det är med darrande läpp jag räknat ut följande:

Jag har målat naglarna ungefär en gång i veckan i 10 år. Det blir 520 gånger. Säg att en burk (heter det nagellacksburk eller nagellacksflaska?) räcker i två månader, då har jag använt 6 burkar om året. Alltså 60 stycken. En burk kostar ungefär 100 kronor. Det är 6000 kronor nagellack. På 10 år. Förstå vad fattig jag hade varit om jag gått på salong istället. Där kostar det ju säkert 500 kronor per gång. Behövs kanske inte göras varje vecka, men om vi tänker oss en gång i månaden. Det blir 6000 kronor om året. Alltså 60000 kronor på 10 år. Jag vill härmed stolt berätta att jag sparat 54000 på att måla naglarna hemma. Men nu är det alltså slut på detta sparande, jag kommer att bli fattig som en kyrkråtta. Såvida jag inte hittar ett annat nagellack förstås..

Ibland ser naglarna ut såhär:



Men allt som oftast bara såhär:


Det slog mig nu, det heter varken burk eller flaska. Det heter ju bara nagellack. Så som mjölk heter mjölk.

Stuv och skinn

Vänta nu, det här har ni sett förr va? Nästan i alla fall. Och det är inte heller omöjligt att ni får se det fler gånger. Men blir det bra så blir det.

Väskmani?

Det mönstrade tyget är köpt på Stoff och Stil och de röda detaljerna har jag gjort av fuskskinn från Ohlssons. Spännena till långa axelbandet har jag klippt loss från en gammal väska. Fodret är av röd lakansväv och i det gjorde jag som vanligt en dragkedjsficka och ett mobilfack.

Den här väskmodellen kommer jag helt klart göra i fler tyger. Blev riktigt nöjd med den.

Vintrig stuv


En bild säger mer än tusen ord. Tre bilder säger mer än tretusen ord?

Finn ett fel

Ser ni?


Det är ju inte meningen att det ska gå att sätta handen i fickan när dragkedjan är stängd.

Nu har jag upptäckt nackdelen med att köpa billiga dragkedjor. När jag sytt färdigt jackan och ska öppna fickorna låter de ritsch, så har själva kedjan släppt från tyget. Besvikelse. Det är som att tyget är papper som blivit perforerat av sömmen jag sydde fast dem med. Jag har som tur var inte råkat ut för detta tidigare när jag använt mina billiga dragkedjor. Men hädanefter blir det att slita och dra och testa varenda dragkedja jag ska sy fast. Eller jag kanske rent av köper kvalitéts-dragkedjor på Ohlssons?

Kommer bli krångligt att sy i nya dragkedjor i fickorna, måste sprätta upp fodret så jag kommer åt. Typiskt ett projekt att skjuta på framtiden. Diana får ha på sig jackan så länge. Hon klagar nog inte, det är tokkallt i syrummet.

Jackan är sydd i ett ulltyg från jobbet, fodrad med shetlandsull och vindpoplin (Diana kommer inte att frysa). Fram och bakstycke fodrade jag även med ett bomullstyg med dödskallar, tufft. Så gjorde jag en innerficka också (med hel dragkedja). Sydde fast grov mudd längst ner, som krage och i ärmslut.



Som tur var är det "bara" tio av mina dragkedjor som var torkade och gick sönder när man slet lite i dem.

Det är lite vanskligt att visa upp det man sytt och be åskådarna hitta fel. Kommer ihåg när jag sytt en jeansjacka och råkat göra herrknäppning (att skilja på höger och vänster är inte min starka sida). Jag visade upp den och frågade efter felet. Då sattes gissningarna igång för fullt, jackan var både för kort och snäv och allt var det nu var innan jag satte stopp för kritiserandet och avslöjade mitt misstag. Så det slutade alltså med att jackan inte bara hade herrknäppning, det var diverse andra fel på den också.

Köksredskap

Nu har vi börjat med köksredskap på Ohlssons. Nog är det väl bra att dra ner på kolhydraterna, men är det inte detta att ta i? Man får precis in ett spagettistrå i enportionshålet. Och i femtonportionshålet, där tror jag inte det går i mer än tio spagettistrån. Vad ska middagsgästerna tycka?


Skinn och stuv

En trekvartsärms-tröja av en stuv. Den blev lite roligare med fuskskinns-detaljer på axlar och armbågar. Lite roligare. Men man kan ju inte ha kul jämt.

Hårigt värre

Nu har jag sytt mig en pälsväst. Jisses vad det dammade. Jag hade dammsugaren i beredskap hela tiden, men var ända tvungen hålla andan. Tur att det gick fort.


Då det är lite kallt med bara väst så blir det att ha en jacka under.

Och som av en händelse så har jag en som passar utmärkt. Den sydde jag för massor med år sedan, på den tiden jag jobbade på Colour Beam.


Inte hade du behövt

Se så fint, ett hjärta på sadeln på morgonen.

Lysande idé

Nu har vi äntligen en lampa i köksfönstret.

Igår hittade jag dessa lampskärmar på Dollarstore i Boden. Eller jag vet inte, de flesta använder dem nog till bordstabletter.

Men inte jag inte. Jag letade fram en gammal lamparmatur som blev över när jag slog sönder en glaslampa. Tog även fram håltång och smal resårsnodd.

Jag gjorde 9 x 2 hål i vardera kortsida som jag trädde resåren genom för att få lampan cylinderformad. Sedan ställde jag den bara över lamparmaturen och voilá:


Förresten

Det där jag skrev om att jag vill att snön ska komma. Jag har några önskemål. Ingen snö på cykelvägen till jobbet, ingen snö på eller runt bilen och ingen snö på balkongen. Okej?

Längtar

Nu får väl ända snön ta och komma snart??

Se så härligt.

Och roligt.

Då slipper man bli såhär smutsig på promenaderna.

Och framför allt slipper man den här proceduren när man kommer hem.

Sminkafton

I går var vi på Kicks och blev sminkade innan vi skulle ut och äta med jobbet. Chefen från Umeå var på plats, alltså chefens chef. Kanske därför vi blev skickade till sminket innan, så att chefens chef skulle få se vilken vacker personal Luleå-butiken har?

Före:

Lite som ett lik. Fast varmare. (Oftast). Tänk att ha ett lik som förebild.

Sonia, Jessica och Maria under förvandling.

Karin, Karin och Rode. Många Karin är vi.

Se så fina vi blev.

Middagen avnjöt vi på Bistro Norrland.

Eller njöt och njöt. Sonia testade ostron, tydligen riktigt äckligt. (Det kunde hon väl nästan listat ut innan?) Men väldigt underhållande för oss andra.

Alltså

Det här med touchscreen-vantar. Hur i hela friden gör man sådana? Stickar in lite hud i fingertopparna?

Bra är de i alla fall.


I och för sig tar det inte så lång tid innan alla vantar är touchscreen-vantar, när man har långa naglar.

Gör om, gör rätt

Gjorde två tunikor i samma modell för ganska längesen. Den röda är av viscosetyg köpt på Furulunds, jag föll pladask när jag såg det. Den andra av ett trikåtyg från Ohlssons (faktiskt ingen stuv den här gången).

Men jag har bara använt dem en gång vardera. Trivs inte alls i modellen. Tycker att den förstorar sådant som inte alls behöver förstoras. (Men jag sitter stadigt.)

(De två nedersta bilderna är skarpa. Ser du dem suddigt? Då har du A: Dåliga glasögon. B: Behov av glasögon. eller C: Druckit för mycket alkohol.)

Så jag tog fram saxen:

Klippte av ordentligt på längden och sydde in dem. Nu ska de nog komma till användning igen.

Valde du alternativ C? Kom inte och gnäll hos mig i morgon när du är bakis.

Far är rar

Vad säger man? Grattis på farsdag? Grattis att du har mig som barn?

Jag säger, synd om er andra som inte har världens bästa pappa. Det kan ni omöjligt ha, för han är ju min!

Längtar inte ett dugg efter sommar, värme och middag nere på stranden när man ser den här bilden. Inte alls.

Var är vargen?

På en kylig morgonpromenad.

 


Vad är det för dag idag då?

Tänk för att det är världens bästa Maries födelsedag.

Jag får se om jag säger grattis, vi har ju redan firat henne i lördags.

Det började såhär:

Från och med förra måndagen fick Marie ett brev om dagen. I varje brev låg en lista.

Förutom i det sista, det hon fick på fredagen. Där låg istället ett uppmanande att packa ihop allt som stod på listorna och att vara klädd i varma oömma kläder samt vara klar för avfärd 10.30 på lördagsmorgonen.

Hon hade redan räknat ut vilka som låg bakom det hela. Men hon ville följa med ändå.

Hon satte sig till och med i bilen helt utan bråk.

Och se vart hon hamnade. På Grans, där blev det en liten ridtur.


Vet inte vem som tyckte det var mest spännande, jag eller Marie. Min hästkarriär har legat vilande i sisådär 15 år. (Det kändes i rumpan dagarna efter vill jag bara informera om)

Efter det blev det lunch i Rutvik, som Mia fixat. Sedan skickade vi ut Marie i bastun. Där väntade Åsa Björklund som gav henne en helkroppsmassage.

Sedan tog alla plats i bastun.

Som vanligt på våra sammankomster så var där en hel drös med hundar.

Efter lite fixande och presentutdelning fick Marie ta plats i baksätet igen.

Tanken var ju att det skulle vara hemligt var vi skulle sedan. Men när grabbarna åkte iväg före oss för att lämna av hundarna pussade jag Nicklas och sa "Vi ses på Allstar". Jag är inte dum, jag har bara lite otur när jag tänker.

Väl framme åt vi en god middag och det beställdes in en hel del drinkar.

Marie i sitt linne hon fick av mig.

Marie med sin Anders. (Honom har hon inte fått utav mig).

Fredrik och Mia.

Hittade inte en enda fin bild på Johan och Elli, får väl skylla på att det var hockey.

Okej, hittade ingen fin bild på mig och Nicklas heller. Hockeyn?

Klart jag sa grattis idag med, 30 fyller man ju bara en gång.

Skopåse

Kolla in det här tuffa tyget som vi fick in på Ohlssons här om dagen. Var bara tvungen att göra mig en skopåse. Är ju lite trist att sätta skorna i en system-påse (som efter en noggrann undersökning visat sig vara bäst till ändamålet) när man ska packa med sig dem. Nu har jag inte det bekymret längre.


Sydde ett rektangulärt fodral med dragkedja i ena kortsidan. Fodrade påsen med en vindstuv då skotyget bara är ett tunt bomullstyg.

Sönderklippt Maiden-t-shirt

Av framstycket blev det ett linne med brottarrygg kantat med kedjor. Sydde fast dem för hand, trots min sy-för-hand-allergi. Kedjor hittar man på Lakkapää, tror de kostar ungefär 25kr/m. Bakstycket gjorde jag av en trikåstuv jag hade hemma.

Se så fin Marie blev i linnet.



Av bakstycket blev det en ärm, som tillsammans med ekologisk bomullstrikå blev en tröja. Jag kantade halsringningen med nitar.

Den tröjan fick hänga med mig på Allstars i lördags.

Och som av en händelse passade min nysydda kuvertväska alldeles utmärkt till tröjan. Helt otippat.

Nu har jag allt gjort en riktig tavla

Tidigare såg den ut såhär:

Jag klädde en ram med ett ganska tunt gardintyg från Ohlssons. För att den svarta väggen inte skulle skina igenom häftade jag även fast ett vitt tyg bakom.

Nu har jag istället häftat fast ett linnetyg med tryck från Stoff och Stil, inhandlat på tygresan.


På det har jag satt fast två blomrankor som jag klippt ut i möbeltyg från Ohlssons. Superenkelt att stryka dit med vlisofix. Gjorde lite anslagstavle-känsla genom att sätta fast några fotografier av vargen med säkerhetsnålar. Hittade några bilder jag skrivit ut på vanligt papper förut, ska ta och kolla igenom mina bilder och skriva ut några fina på fotopapper. Sedan.


Comeback

Eller återfall?

Jag hade en period där allt var stjärnor för några år sedan. Nu verkar det vara påväg tillbaka, gjorde mig en kuvertväska i fuskskinn där jag skar ut stjärnor i olika storlekar. Bakom stjärnorna sydde jag fast ett blåmetallic-tyg från Ohlssons.

Gjorde den "hög" så man viker den på mitten när man stänger den. Sydde in magneter för att den skulle hållas ihop. Det gick sådär. Skinnet är för tjockt och magneterna för svaga. Slaktade de magneter som blev kvar när jag gjorde dessa. Tänkte det skulle bli en budgetvariant till vanliga magnetlås. Det är tanken som räknas?

Fodret är av vanlig lakansväv, i det gjorde jag en liten dragkedjsficka.


Iron Maiden 2.0

Ja jag vet, jag är en nörd. De här kreationerna har skapats av flaggor.













Ove Sundberg

Minns ni det där jag skrev om Ove?

I fredags var Felix Herngren med i Hellenius Hörna och berättade att känner man ingen Ove, då är man Ove.