Syprojekt XXIX

Den här gången har jag sytt en väska som jag tänker mig kan komma till användning på nyår. Vem vet, jag kanske blir bjuden på bal på slottet...? Av spets ovanpå duchesse fick jag ett väldigt fint tyg, tänk vad mycket roliga effekter man kan göra med spets. Ja, ni som har hängt med ett tag kanske märkt att jag gillar spets och använder det mycket.
 
 
Färgerna är kanske inte riktigt de färger jag brukar välja, men jag tyckte att spetsen var så fin så jag kunde inte låta bli. För att väga upp allt det gulliga satte jag nitar på, då blev väskan genast mer jag. 
 
 
För att få den hårda känslan jag tycker kuvertväskor ska ha pressade jag fast viledona på baksidan av duchessen innan jag sydde ihop den med spetsen.
 
 
Jag gjorde ett band av fuskskinn tvärs över väskan för att den ska vara lättare att bära. Och för att den skulle bli snyggare såklart.
 
 
         
 
Även insidan gjorde jag "gullig", hade ju kunnat slänga dit något tyg med dödskallar men tyckte det blev finare med pastelliga färger.
 
 
Inköpslista:
Såhär gjorde jag:
 
          
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
         
 
Jag valde att inte skriva någon text till bilderna, för att undvika världsrekord i längsta blogginlägget. Men känns något oklart så går det bra att ställa frågor.
 
Allt material är från Ohlssons Tyger och det här inlägget är ett samarbete med Tygbloggen

Ränder, igen.

 
Kommer ni ihåg den här, den här, den här och den här? Jag måste erkänna, jag kan inte få nog av den här modellen. Är superskön att ha på sig och går väldigt fort att sy.
 
 
  
 
 

Syprojekt XXVIII

 
Den här gången har Oskar fått sig en ny mössa. En mössa sydd i trikå med gitarrer, vilket passar ganska bra då hans far är musiker. Dock trummis, men jag tror det gick hem med gitarrer ändå.
 
 
Oskar blev då väldigt glad över sin nya mössa!
 
 
Mössan är fodrad med fleece och bokstäverna till namnet har jag klippt ur en reflexlaglapp.
 
 
Fast när vi provade den på honom så insåg vi att det skulle behövas en rem under hakan för att öronen skulle bli helt täckta. Iallafall tills han vuxit i den. 
 
 
 Inköpslista:
 
Såhär gjorde jag:
 
      
 
Klippte ut mössan i trikå och i fleece. La mallarna till bokstäverna spegelvänt på baksidan av reflexlaglappen, ritade runt och klippte ut.
 
      
 
La bokstäverna på plats, här gäller det att stava rätt, klistrade fast dem. Overlockade ihop yttertyget till en mössa och fleecen till en mössa.
 
      
 
Men lämnade insnittet i fodret, för att kunna vända mössan. Nålade ihop mössorna räta mot räta. Overlockade runt. Vände genom fodret.
 
  
 
Sydde ihop mössorna upptill en liten bit i sömsmånerna, sedan sydde jag igen hålet i fodret.
 
Klart!
 
 
 
Ja förutom snodden då, den sydde jag fast för hand. Hade jag kommit på att den behövdes innan mössan var färdig hade jag vändsytt in den i sömmen.
 
Allt material (utom ungen) är från Ohlssons Tyger och det här inlägget är ett samarbete med Tygbloggen.