Nellys nya kläder 2.0

 
 
 
 
 
      
 
Här om veckan döptes Nelly, jag skickade den mest religösa i vår familj (förlåt Janne, men du har ju faktiskt iallafall varit medlem i svenska kyrkan en gång i tiden). Jag tror hon blev glad för sin nya mjukisdress.

Tjockisjeans

 
 
 
 
 
       
    
 
Av en jeansstuv och en viskostrikåstuv har jag sytt dessa gravidbyxor. Gjorde först ett par med mudd upptill istället, men tyckte det kändes klumpigt så jag bytte till trikå. Blev riktigt nöjd så jag har gjort dem i fler färger, kommer här snart, ska bara fota.

Syprojekt XXXIII

 
Av det här fina möbeltyget har jag sytt en skötväska. Fast egentligen är den ju som vilken väska som helst, så man behöver ju inte bära runt sköta-om-saker i den. Det enda som är lite speciellt med den är att det är så många fack, närmare bestämt tolv stycken. Varav ett är i spets och tanken med det är att förvara en flaska lättåtkomligt i.
 
 
 
 
 
 
Botten, ena sidan av axelremmen, detaljer och kanterna gjorde jag av fuskskinn. Högst upp på innerfickorna sydde jag fast resår för att hålla sakerna man förvarar där på plats. Väsklocket stängs med ett magnetlås
 
 
 
 
Jag fodrade med det här gardintyget, lite lyxigt kan man ju tycka, men jag tänker mig att man kommer se insidan av den här väskan ganska mycket. Och det är ju så fint, här kan vi prata om kärlek vid första ögonkastet. 
 
      
              
 
 
 Inköpslista:
 
Jag googlade för att få lite tips om hur man syr skötväskor, då jag knappt vet vad man kan tänka sig behöva bära runt på för att ta hand om en unge. Många har utgått från mått på vagnen, men då vi inte har köpt vagn än så har jag lämnat axelbandet lite halvfärdigt och får fixa det när vi lyckas bestämma vilken vagn vi vill ha. (Är ni sugna på att ge mig tips om sånt är ni mer än välkomna med det)
 
Eftersom jag hittat på mönstret själv så provade jag nåla ihop delarna innan jag sydde, för att i första hand se om måtten blev bra men även för att se så att fickorna hamnade på rätt ställen.
 
Och nu när jag provat fram det som jag tyckte blev bra så ska jag dela med mig av måtten till er, så kan ni sy ihop allt på en gång utan att testa massa. Väskan är 40 cm bred, 30 cm hög och 13 cm djup. Mönsterdelarna är fram-botten-bak-lock 1 m x 42 cm, sidor 2 st 15 cm x 32 cm, framfickor 55 cm x 21 cm. Allt detta i både yttertyg och fodertyg. Dessutom innerfickor i fodertyget 2 st 47 cm x 55 cm  (de synliga med resåren) och 2 st 40 cm x 55 cm. Sidficka i spets 25 cm x 25 cm. Bottenplatta i fuskskinn 42 cm x 15 cm. Axelrem i fuskskinn och yttertyg tygets bredd 140 cm x 6 cm.
 
Och istället för att lista ut själva hur ni ska sy ihop alla mönserdelar så kan ni titta på mina bilder hur jag gjorde: 
 
      
     
      
     
      
      
        
       
      
      
      
      
      
      
  
 
Dragkedjsfickorna gjorde jag som vanligt såhär.
 
Vill ni ha ett utlåtande på om den är bra eller dålig får ni ge er till tåls i ett halvår eller så. Fast jag måste erkänna att jag är lite sugen på att börja använda den redan innan bebisen kommer. 
 
Det här inlägget är ett samarbete med Tygbloggen och materialet kommer från Ohlssons Tyger.

Gravidtröja

 
 
Här är den första gravidtröjan jag sydde, utgick från ett vanligt trikåtröjmönster som jag förlängde och gjorde mer plats för magen.
 
 
 
 
De fina ljusglimtarna på magen är solen som lyser in genom persiennerna. (Jag vet, snart är det vår!)
 
 
 
 
Längs med ärmarna sydde jag fast spets. 

Babynest

 
 
 
Och nej, den här är inte heller till min bebis. Fick en beställning på ett extra stort babynest. Ett vanligt är ungefär 50 x 65 cm och det här är 60 x 75 cm. Antar att det ska användas tills ungen är tolv eller så. 

Tor_Eskils nya kläder

Den här tjejens son fyllde ett år här om veckan. Och även fast hans mamma är så duktig på att sy önskade han sig ett mjukt paket (som alla andra barn i min närhet, märkligt det där). Så det fick bli en mjukisdress med pappans (och min sambos) bandnamn på.
 
 
 
 
 
      
 
Jag vet, jag lovade er att inte bara visa barnkläder.. Men det här var ju inte ens till min unge, så det kommer jag undan med va?

I've got news for you

Bloggen har varit lite lidande på sistone, men jag lovar att jag har en bra anledning..
 
 
 
 
Men nu har faktiskt den värsta tröttheten släppt, så lite har jag allt suttit i syfabriken. Har bland annat sytt mig nya byxor då inga gamla passar längre. Ska fota och lägga upp här snart.
 
Och jag ska verkligen försöka att inte göra den här bloggen till bara en bebis/barnklädesblogg framöver. Får se hur lätt det blir då de flesta syprojekten nu faktiskt kretsar kring den lille rackarungen.