Pengarna i madrassen

Eller i kuddfodralet.
 
Kan hända att jag fyller kuddfodralet med mer än bara pengar, nu när jag sytt om det till en väska. Mobil, låsspray, solbrillor och sådana där viktiga-att-ha-med-sig-prylar. 
 
Vi har dessa kuddfodral med fototryck på Ohlssons, finns med fler gamla kändisar på, men jag tänkte det skulle vara snyggt att ha just Marilyn på axeln.
 
Gjorde hål med öljetter i sidorna och trädde kedjor genom. Dem sammanfogade jag med en bit fuskskinn med nitar på. Har gjort sådana axelband på två väskor tidigare. Fodret är en stuv, som jag även sytt shorts utav. 

Hard. Rock. Metal.

Nu har jag och Elias varsin hard-rock-metal-tröja. Han har vuxit ur sina maiden-byxor, de är mer som maiden-shorts nu, så vi måste ju fortsätta försöka få in barnet på rätt spår. 
 
Elias fick muddar på sin. Där tycker ni kanske lite synd om mig, som blev utan. Gör inte det, jag gillar inte ens den där färgen. 
 
Dessutom fick ju jag dragkedjor på axlarna.
 
Tyget är en stuv från Ohlssons.

Lördag hela veckan

 
 
 

Skinnsoffan

Nu har jag sytt mig en jacka av skinnsoffan.
 
Eller nästan, vi har skinnsoffetyg på Ohlssons
 
I tre olika färger, jag använde två utav dem. Tänkte att det skulle vara snyggt med avvikande färg på underkragen. För det var inte alls så att tyget jag köpt inte räckte.
 
Använde samma mönster som när jag gjorde den här. Men istället för nitar gick jag bananas med tryckknappar.
 
Det är detaljerna som gör det?
 
Jag hade på mig den i helgen, när jag och Doris försökte få till en fin bild:
 
Det gick sådär. Alltså inte att ha på sig jackan, det gick fint. Det var fotograferandet som gick sådär.
 
Kanske för att Doris hade fullt upp med att lukta på myror.
 
Sedan drack vi lite sangria nere på stranden. Måste säga att det var mer passande att dricka sangria på Mallorca i våras. I helgens kyla skulle nog glögg passat bättre.

Bättre tvär än långrandig

 
1,2m randig stuv
35cm fuskskinnsstuv
75m tråd
 
Klipp ut delarna, gärna efter något slags mönster. Sy ihop delarna, gärna i rätt ordning. Sy med tvillningnål längst ner och runt halsen, gärna utan att sy av nålen.
 
 

I mörkret är alla katter svarta

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag hade svarta kläder under den svarta koftan när jag fotade. Förmodligen inte alls. Eller så hade jag bara lite otur, när jag tänkte alltså.
 
Ärmsluten gjorde jag i ett tyg som ser ut som fuskskinn. Eller "visa-celluliterna-leggings-tyg" som jag tidigare kallat det. Från stuvlådan på Ohlssons. Resten av koftan är sydd i en stuv från Stoff och Stil, en bit på 1,5m för 29:-. Hur lagom är inte det? Mängden alltså, om jag inte vet vad jag ska göra av ett trikåtyg köper jag ofta 1,5m. Det räcker till det mesta, det blir i och för sig väldigt mycket över om man bestämmer sig för ett pannband. Priset var ju såklart också väldigt lagom.
 
 
Oket är också i ärmslutsmaterialet.
 
Vi kör en blid på Diana också, hon är ju mindre svart.
 

Gofisen vs. kräftorna 1-0

Jag testar väl min egen mat först.
 
Den var ju inget vidare god..
 
Om jag tar en kräfta, och gör det jäkligt snabbt, då kanske ingen märker?
 
Osynlig.
 
Nog var det någon som märkte alltid, men hon tycke det var roligare att fotografera barnet än att säga åt honom att sluta dreggla ner alla kräftor.
 
Sedan insåg han ju att min vegschnitzel var godast, och åt upp nästan hela. Föräldrarna påstår att jag har dåligt inflytade på honom, men jag kan väl inte rå för att han har god smak? En kom-ihåg-till-mig-själv: ta med fler nästa gång (så att både du och Gofisen blir mätta).
 
Glömde visst att fota resten av gänget, det var inte bara jag och Gofisen som var på kräftskivan. Men det kanske var lika bra, för vi hade inga hattar.

Jag är redo!

För skidsäsongen. Vi kan hoppa över oktober och november, så kör vi snö redan i december. Vad säger ni, fungerar det för er också?
 

 
Sydde mig nämligen en fleecejacka i boucléfleece som vi nu har för bara 69:-/m på jobbet. Alltså jag sydde den inte på jobbet, jag köpte tyget där. Funderar starkt på att köpa någon fler färg och göra en till.
 
Eller ska jag sy upp mina mohairulltyger först? Även de köpta på Ohlssons, för något år sedan, på stuvavdelningen.
 
Tänkte mig att jag ska ha den nya fleecejackan under den här:
 
Ja ni ser ju hur jäkla kul det är att åka snowboard. Inte konstigt att man längtar liksom. 
 
Dundret 2010. Jag är den färgglada längst till vänster, den turkosa stjärnan syns ju inte så värst framifrån.
 

Kåbdalis 2008
 
Att jag dessutom inte åkt en endaste gång de senaste två åren, varken snowboard eller skidor (jag anpassar mig) gör ju inte saken bättre. Längtan alltså.

Två små apor hoppade i sängen.

De här aporna är påväg till ett syskonpar i Karlskrona. Liams kläder är storlek 98 och Theos är storlek 80. Alla tyger är från Ohlssons.
 
Bara säga till om ni vill beställa, perfekta dagiskläder. Sparar in massor med tid på att slippa märka dem. Dessutom är de ju ett bra hjälpmedel om man har svårt att komma ihåg vad ens barn heter. Kolla in fler dressar här.
 

Med en leopard

Runt halsen fryser man mindre. Som man brukar säga.
 
De här tygera kostar nu bara 29:-/m på Ohlssons, köpte till ordinare pris förra året och sydde den här. Redan då var jag leopardsugen, men besinnade mig.
 
Jag kunde inte välja färg. Men eftersom det är så billigt nu, så behövde jag inte. Och ni vet den där regeln (som jag oftare struntar i än lyder) att jag inte ska köpa tyg om jag inte vet exakt vad jag ska göra och när, den är ju enkel att följa när det bara krävs tre sömmar för att sjalarna ska bli klara.

Prinsessan på ärten

Sydde ett nytt fodral till Doris bädd. Doris bädd är inte mer avancerad än en ihopvikt bäddmadrass, hon är inte så kinkig. Tror inte hon skulle gnälla allt för mycket om det låg en ärta (eller i en hall kanske mer vanligt förekommande, en sten) under heller.
 
Eller vad tror ni?
 
Ena sidan, New York.
 
Andra sidan, blommor.
 
Gjorde den vändbar, hon måste ju få lite variation. För vem vill ligga i New York hela tiden? Båda tygerna är gardintyger från Ohlssons.
 

Måste du fota nu? Jag tänke ta mig en tupplur på Manhattan.

Nu börjar vi igen

Att äta upp oss inför vintern. Att klä oss varmt. Att sitta inne och sy. Att ta emot beställningar.

Kan du inte bara låta saker vara som de är?

Ehm, nej?
 
Den här gången blev en glasvas klädd i fönsterplast.
 
För hur kul är en vanlig glasvas?
 
Bra att ha:
  • Glasvas (så att man kan fästa plasten på något)
  • Fönsterplast (så att glasvasen slutar vara tråkig. Köpt på Ohlssons)
  • Vinkelhake (kan i och för sig tyckas onödig då bordet är rutigt) 
Det blir så fula märken på tvbänken om man ställer ljuset direkt på. Och eftersom vasen är flyttbar kan jag ju ställa den i fönstret. Då fungerar ju fönsterplasten som den är tänkt, som insynsskydd.

Rustning

Sydde mig en rustning, men fick sålt den innan den var färdig. Som tur var fanns det kvar av tyget på Ohlssons stuvavdelning. Så det är bara att börja om.
 
Nu är ju frågan, ska jag sy mig en likadan, eller ska jag göra en annan modell? Det blev lite hastigt och lustigt när jag skulle fota den, syns ju knappt hur den ser ut. Men jag har använt samma mönster som när jag gjorde den här.