Paisley

 
Samma modell som den här, och även denna sydd av en stuv från Ohlssons. En lite annorlunda stuv med oregelbundet tryck, så det blev en del funderande och pusslande för att få det som jag ville ha det. Tur att man är en fena på pussel.

Vargen kinesar på soffan

Det är skönt att ha henne hemma igen, hon har varit med föräldrarna (mina föräldrar alltså, inte hennes egna) i stugan hela helgen. Hunnit med både kräftfest och middagsbjudning. Hon passar då på att roa sig när jag jobbar helg!

Tindras nya mössa

Är en fleecefodrad trikåmössa med namn och vissa bilfönsterrutor i reflex. Vill du också ha en? 
 
Förstod väl det. Skicka ett mail till [email protected].
 
Heter du inte Tindra och har inte storlek 48/50 och hatar bilar och rött? Det gör inget, mössorna går att få i flera olika storlekar, färger och med vilket namn du vill.
 
Och i massvis med olika mönster, jag är en obotlig tygsamlare så maila för tygförslag.
 
Storlekar:
44/46 (4-6 mån)
48/50 (9mån-2 år)
52/54 (3-6år)
56/58 (7år-dam)
60/62 (herr)
 

Nya stuvar

Här om dagen hade vi julafton på jobbet, en skrinda fylld med nya stuvar dök upp. Och ja, jag köpte såklart.
 
Nästan klart vad det ska bli. När däremot, är lite grumligare. 

Jag är med Maidenbiljett!

13:e juli, då smäller det!
 
Men det är ju toklänge dit.
 
Så i lördags hade vi en liten förfest, med Maiden flight 666 på storbildstv och maxvolym. Fast jag vet inte, det är ju inte som att man längtar mindre nu..
 
 
Nåja, har ju i alla fall gott om tid att sy mig en outfit. För jag har ju så ont om dem.

Får man ha dödskallar på sig i kyrkan?

Sydde någonting tröjliknande av ett tunt bomullstyg från Ohlssons. Tyckte först inte att det såg mycket ut för världen där det låg på rullen. Tills jag såg att det var dödskallar på. Gjorde "fuskskinns"-ärmar och ficka. Dragkedja på fickan och bak längs ryggen. Kantade halsringningen med töjbart blankt kantband.
 
Dödskallarna i kyrkan då? Ja, bara man inte har upp- och nervända kors, tror jag det ska gå bra. Eller, det gick bra. Även fast jag inte tror. I lördags döptes Emilia, hon fick sig en mössa och ett namnhalsband av gänget:
 
Bilder stulna av Mia

En väska, två väskor, sju eller flera väskor

Jag skulle sy den här:
 
 
Men fick beställning på den här:
 
 
Så jag sydde den här: 
 
Eller alltså, jag sydde ju alla. Uppenbarligen. Den på sista bilden, som jag sydde först, hittade jag färdigutklippt i en låda. Ni kanske minns? Det gjorde ju inte jag, så lite förvånat sydde jag ihop den. 
 
De två översta väskorna är sydda i möbeltyger, den nedersta i en gardinstuv. Detaljer på alla väskor i fuskskinn och foder av lapptäcksstuvar. Alla tyger är från Ohlssons.
 
Och till alla er som letar karbinhakar förgäves: 
 
Jag har slut hakar från slaktade väskor så jag köpte ett trepack (okej, två trepack) på Panduro och krånglade fast dem på D-ringar. Eller jag och jag, har man inga bra tänger får man snällt be om hjälp.
 
Och så ett litet erkännande: Jag gjorde den inte för första, andra, tredje eller fjärde gången. Nej jag gjorde den här väskmodellen för femte, sjätte och sjunde gången.

Stjärna

 
Köpte mig en stjärnstuv, för längesedan. Så längesedan att jag hade glömt bort den. Okej, det behöver kanske inte betyda att det var jättelängesedan. Det kan lika gärna betyda att jag har dåligt minne. Eller att jag köper så mycket tyg att det inte går att hålla reda på.
 
Sydde ett linne med dragkedja i ryggen.
 
Och en kofta i vitt bomullstyg, med stjärntyget som muddar och ok.
 
Känner ni igen modellen? Ja, jag vet jag hakar lätt upp mig..!