Syprojekt XIX

Jaha, det blev en till klänning. Tänkte inte riktigt på att det kanske är tråkigt att mina syprojekt inte är så varierande. Fast å andra sidan är ju klänningarna inte speciellt lika varandra. Vi kan väl säga såhär, jag lovar att inte sy en klänning nästa gång.
 
Jag är själv lite förvånad över denna klänningsboomen, jag som i princip aldrig har klänning på mig har inom loppet av en månad sytt tre klänningar. Och efter helgen kommer jag att ha använt två av dem. Kors i taket.
 
 
Klänningen är iallafall en omsydd Metallica-t-shirt. Har gjort fler liknande skapelser tidigare, men aldrig någon med Metallicamotiv. Tänkte att det är dags nu, när vi ska på STHLM Fields på fredag. Lite orättvist mot de andra banden kan man ju tycka, får se om jag syr ihop en Ghost-mössa eller kanske en Danzig-byxa innan vi åker.
 
 
 
Jag har använt mig av svart bomullstrikå till bakstycket och zebratrikå till volang och halterneckband.
 
 
 
  
I min iver att bli färdig blev det inte så mycket fotat under tiden jag sydde. Som vanligt.
 
 
Fick iallafall med hur tur jag hade att framstycket på t-shirten räckte precis. Och hur jag overlockade ihop zebran med det svarta trikåtyget. Och hur jag sydde stickningar för att yttertyget ska råda. Och hur jag fållade zebravolangen nertill med tvillningnål.
 
OCH detta inlägget är ett samarbete med Tygbloggen och materialet är från Ohlssons tyger.

Love at first sight

 
Jag blev kär i en tygbit idag. Nu är frågan, hur många plagg kan man sy av ett och samma tyg?

Love is in the air

I helgen har vi varit på bröllop, oj så kul det var! 
 
 
Jag återkommer med fler bilder på klänningen och på brudparet, såklart.

Semesterlinne 2.1

 
 
Inte som att man längtar tillbaka till Gran Canaria... Inte ett dugg.
 
  
Kom på att jag inte visat alla linnen i den här högen. Så kan vi ju inte ha det.
 
 
 
 
 
 
Har sytt en tunika i det här tyget tidigare, men hittade den inte här på bloggen, antingen är jag kass på att leta eller så har jag väl helt enkelt inte visat den. Får ta tag i det någon gång. 

Zoo i köket

 
Nu har vi inte bara en varg under köksbordet, nu står där även fyra zebror.
 
 
Såhär ser zebrorna ut.
 
 
Och såhär såg stolarna ut innan de blev zebror.
 
   
 
Jag tog bort fuskskinnet, använde det som mall när jag klippte ut zebratyget och häftade fast.
 
 
Även bordet fick sig en makeover, med ny vaxduk som är lite mer enfärgad. Hade tröttnat på den gamla som var så väldigt mönstrad. Och har som ni ser inte bara vargar och zebror under bordet, även sambon.
 
 
Blev riktigt nöjd med resultatet. Får se hur länge jag är det.

Syprojekt XVIII

 
Den här gången har jag inspirerats av den här duktiga tjejen. Eller inspirerats och inspirerats, jag snodde idén rakt av. Efter att ha bett om lov såklart. Men istället för att klippa sönder gamla gardiner så sydde jag den av spets Emma och microsatin.
 
 
Har till och med lånat mönstret av henne, Burdatidning nr 7/2010. Tänkte att det skulle ju vara enkelt, att använda ett färdigt mönster. Men det var ju fasiken svårare att hitta mönsterdelarna på det där arket än att konsturera ett eget mönster! När jag väl förstått mig på detta virrvarr så gick det ganska smidigt. Förutom att jag ritade om halsringningen och gjorde volanger istället för att rynka ihop raka stycken på kjoldelen. Har tidigare sytt den här kjolen med samma teknik.
 
 
 
Det var ganska så kallt att fotografera den..
 
 
 
 
Tur den är snygg med skinnjacka på också.
 
 
Annars kan man ju hålla värmen genom att spänna sig.
 
 
 Eller leka fågelskrämma.
 
 
 
 
Diana fick ställa upp så jag fick några närbilder också.
 
Här är några bilder fotograferade under tiden jag sydde den, är så svårt att komma ihåg att fota alla moment, speciellt när man har bråttom att se färdigt resultat, som jag alltid har.
 
  
 
Hann få tillskärningen på bild. Och markeringen av insnitt, tycker det enklaste sättet är att markera dem med trådar. Fick även bild på volangerna, hur jag klippte ut dem, mätte ut placeringen och att jag markerade var dem skulle sys fast med hjälp av strykjärnet. Men eftersom det finns ett färdigt mönster till den här klänningen så klarar ni ju er utan mina beskrivningar. Är ett gammalt nummer, men det ska visst gå att låna på biblioteket om jag förstått det hela rätt.
 
 
Inköpslista:
 
Blev himla nöjd med den, synd att det är olämpligt att ha vitt på sig på bröllop, om det inte är sitt eget förstås. Men det är det ju inte, då nästa helg gifter sig Ida och Stefan, så jag får sy mig en till klänning. Den här kanske kommer till användning på midsommar..med underställ under.
 
Allt material är från Ohlssons tyger och detta inlägg är ett samarbete med Tygbloggen.

Stjärnklänning

 
Kommer ni ihåg den här? Gör ni det kanske ni minns att jag lovade er bättre bilder på den. Här kommer om än inte bättre bilder, så iallafall fler bilder. 
 
 
 
 
Fotograferat i Maspalomas på Gran Canaria.

Material till nästa syprojekt