Blomma av pengar

 
 
 
 
 
Tidigare när vi varit på bröllop har jag gjort pengaträd, försökte leta här på bloggen men verkar inte lagt ut några bilder på det. Ska leta reda på någon bild vid tillfälle så ni får se. Den här gången kändes det dock som att jag ville hitta på något nytt, främst för att det här bröllopets brudpar varit på dom bröllop vi gett bort pengaträden på. Nåväl, min goda vän hittade den här sidan där det fanns en bra beskrivning på pengablommor. Som vas använde jag en gammal ölflaska som jag sprayade med siverfärg och satte fast mynt på med självhäftande tejp.

Syprojekt XXXVI

Den här gången har jag sytt mig lite gravidkläder, dels byxor i tunn viscose som nu har ett superpris, bara 79 kr metern
 
 
 
 
 
 
I byxornas midja och benslut gjorde jag breda muddar av bomullstrikå.
 
 
 
 
 
Jag sydde även en tröja med extra plats för magen i den här snygga randiga trikån
 
 
Nu tycker säkert ni som varken är gravida eller planerar att bli det att det är lite trist med ett syprojekt som bara riktar sig till framtunga kvinnor.  Men tänk såhär, det finns faktiskt fler som av olika anledningar (öl?) har liknande kroppsform. Dom kanske också behöver ett par byxor med mudd. Själv är jag osäker på om jag någonsin kommer använda vanliga byxor igen, jäkla så skönt det är när det inte sitter åt runt magen. 
 
 
Inköpslista:
 
 
Såhär gjiorde jag mönstren:
 
 
      
 
Tröjmönstret var från början 60cm långt mitt bak, jag förlängde framstycket 10cm och bakstycket 4cm. Ungefär 10cm ner från ärmhålet ökade jag framstycket som en "bula" för att göra plats för magen. "Bulan" rynkas ihop med rynktråd (bilder längre ner).
 
   
 
Byxorna ökade jag benvidden ordenligt på, och lade ihop fram och bakstycke för att slippa ytterbensömmar, himla praktiskt för att slippa mönsterpassa när man syr i mönstrade tyger. Jag sänkte även grenen fram så magen får mer utrymme.
 
   
 
Mudden konstruerade jag enligt första bilden. Gör man en snävare byxa som den här så blir mudden skönast som på högra bilden. Båda muddarna har sömmen mitt bak, superbra att anpassa efter hur mycket svank man har.
 
Och såhär sydde jag ihop plaggen:
 
 
      
 
Tröjan.
 
 
      
 
Byxorna.
 
        
 
Mudden.
 
Det här inlägget är ett samarbete med Tygbloggen och allt material kommer från Ohlssons Tyger.

Funcks bröllop

 
 
Se vilket vackert brudpar.
 
 
Och se på mig och Janne, vi var inte så tokiga vi heller. Men jag måste erkänna att jag inte märkt hur stor jag blivit med alla extra gravidkilon, tills jag såg mig på bild. Förutom magen då, den har jag allt märkt! Tur att det förhoppningsvis är övergåeende.
 
 
Klänningen har jag sytt av ett fyndtyg från Ohlssons, 29 eller 39 kr metern om jag inte minns fel. Ska vid tillfälle försöka ta bättre bilder på klänningen.
 
 
Och se vilka snälla gäster som var bjudna...