20% på stuvar

Nu tycker jag att ni ska titta in på Ohlssons och köpa stuvar! Medans ni trängs på stan i helgen ska jag sitta och titta på mina stuvfynd i mina nya leggings. Sydda av... wait for it... en stuv!

Now you see me, now you don't

Sydde mig en kamouflagejacka av en bomullsstuv från Ohlssons, ärmarna är av en vindstuv. Har fodrat den med ett lager shetlandsull, inte så jättevarm alltså. "Aha, en svampplockarjacka" sa mamma. Ehm, ja nog får väl jackan ge sig ut och plocka svamp om den vill, jag tänker då inte följa med!
 
Dekorerade fickorna med mörka silvernitar som jag pillat lös från ett bälte (som jag egentligen gillade), för att dagarna efter hitta mörka silvernitar till försäljning på Dollarstore i Boden. Murphy är här?
 
Har ni sett så snyggt reflexband, svart. För något år sedan köpte jag ett par metrar på Kinnagarn, har ångrat att jag inte köpte fler. Men igår hittade jag likadant fast fem centimeter brett, 98:-/m, nästan gratis. På B-Brodyr i Boden. De har tygutförsäljning där nu, så jag kom ju såklart hem med ett par metrar tyg också.

Klara färdiga Herman

 
Fleecefodrade trikåmössor med namn i reflex. 200:-/st, som hittat!
 

Jag gör mina egna lampor

Hittade en tygbit som jag köpte för något år sedan på Arvidssons textil, när vi var på en av våra tygresor. Inte är det väl så att man har för mycket tyg om man glömmer bort vad man har. Jag har som för mig att det är åldern som gör att man inte kommer ihåg saker. Minns jag fel?
 
Nåja, det var ju i alla fall det perfekta sänglampetyget.
 
Såhär såg det ut innan, och såhär gick det till.
 
Ska ta och klä om sänggaveln också. Lutar åt brun fuskmocka.
 
Monster under sängen.
 
Monster på sängen.
 
Himla tur monstret är gulligt.

Nu flyttar jag

Ut från den här.
 
Och in i den här. Den tog sin tid att färdigställa, det kom som vanligt saker emellan. Ni vet.
 
Har i princip bott i den turkosa sedan jag sydde den. Det ska bli fint att kunna variera lite.
 
Ännu en varm tröja till skid- och snowboardåkningen. Börjar bli hög tid att premiära i backen för i år.

Tack och hej

 
Nytt år, nya tag. Okej jag vet, det har varit nytt år i en hel månad. Men ändå.

Bokstavskombination

Av något slag måste jag vara drabbad av. Jag har i och för sig inga koncentrationssvårigheter, men däremot så kliar det i fingrarna om jag inte får skapa. Jag har till exempel bytt köksgardin sisådär fyra gånger det senaste halvåret. Klätt om halltavlan säkert tio gånger sedan jag flyttade hit för knappt två år sedan. För att inte tala om alla kuddfodral som sytts och flyttats runt mellan rummen här hemma. Så kläs det om möbler och hittas på nytt pyssel hela tiden. Ja, så syr jag ju kläder och väskor också. Som ni kanske märkt?
 
Min gode vän Nicke är övertygad om att han också lider av någon slags bokstavskombination. Jag försökte snällt säga att nejdå Nicke, du är ju bara lite extra sprallig. Ah, säger han, ES.
 
Jag har försökt klura på vilka bokstäver som kan tänkas ingå i min kombination. Utan vidare framgång. 
 
Ni kanske vill se den senaste köksgardinen? Varför frågar jag egentligen, det är ju inte som att ni har något val. Här kommer den:
 
Gjorde en liten flärp med en ring i längst ner, för att få lite rullgardinskänsla.
 
Men flärpen, den syns bara på dagen.
 
Jag tror nog inte att jag visat gardinen jag gjorde innan det?
 
Båda tygerna är från Ohlssons, det översta är en vårnyhet och den nedersta rear vi nu, tokbilligt.
 
Hur såg det ut innan det då? Och först av allt.