Risken med att bära kamouflage på jobbet

Lönen uteblir. -Skulle inte Karin jobba idag? -Ja, men jag ser henne ingenstans.


Doris väckte mig före klockan åtta i morse, trots att jag börjar först klockan ett. Antingen tänkte hon "Matte, upp och hoppa, du måste ju sy dig någonting att ha på dig idag" eller "Matte, släpp ut mig ur sovrummet, jag är törstig" Då jag inte riktigt visste vilket hon menade så slängde jag både ihop det stora långa kamouflagelinnet och lät henne dricka.

Nya stuvar

Jaha, då köpte man med sig en kasse tyg idag med. Jag är hopplös.

Prickigt, det nya svarta.

Armégrönt är ju inte ens fint, men det här tyget kunde jag ju inte vara utan. Inte kamouflagen heller, det syns kanske inte så bra på bilden, men det är rosa i. Det ska bli ett stort långt linne. För jag är ju stor, och lång.

Det här är en kofta, snart.

Nicklas: Synd att ugglan var så stor, annars hade du kunnat göra något till Elias av den.
Jag: Den är till mig, det ska bli en kofta med ugglan på ryggen.
Nicklas: Fy fan, du kommer ju att bli retad.

Retrobebis

Vad var det i paketen då?

Tänkte att Elias kan matcha lite hur han vill med sina nya kläder, nu när han snart ska börja på dagis. Första dagen väljer han ju såklart den randiga tröjan, så att de andra barnen ser vad han heter.

Såhär fin är han i sin rock-t-shirt. Bilden har jag stulit från Elli. Vill ni se shortsen till, klicka här.

Vad är det för dag idag?

Det är Elias födelsedag!

Nu åker vi på kalas.


På begäran

Tänkte göra helt klart inne i syrummet innan jag visar bilder, men jag har hört att ni vill se trådskåpen. Så det ska ni få. Är egentligen bara småfix kvar, några kuddfodral som ska sys. Men jag har tusen andra projekt som är mycket roligare som har trängt sig före.


Stängt.


Öppet.


Stängt. Ja, ni fattar.

Stommarna har min kära far snickrat ihop av trälister, som jag tydligen felaktigt kallade för plankor. Är det så noga det? Ytterkanterna har jag målat vita och dörren är en ram av ännu tunnare "plankor". Tyget jag har häftat fast på ramen är ett kraftigt gardintyg från Ohlssons. Gångjärnen var lite trixiga att få dit då skruven var för lång för dessa "plankor", tur att jag har en händig karl här hemma som hjälpte mig. Jag är mer förtjust i nålar och tyg än skruv och trä. Skåpen hålls stängda med en magnet.

Jag har tyvärr bara tråd så det fyller två av skåpen.. Något förslag på vad jag ska fylla det tredje med?

Vem ringer?

Spännande när min nya telefon ringer. Är det Kristina? Eller är det tre andra? Hittills när det stått såhär på telefonen har det varit mamma som ringt. Men man vet ju aldrig, nästa gång är det kanske någon av de tre andra.

Turister

Här om dagen bajsade Doris på någons campingplats. Nej vänta, det var ju någon som campade på Doris toalett.


Första dagen efter semestern

Cyklade jag iväg till jobbet med höga förväntningar, hade hoppas på att det kommit in massor med nya tyger. Men icke. Det är ju sommar, då rear vi ju bara ut det gamla, glömde det..

Men lite mönstrade trikåstuvar hittade jag i alla fall, så jag kom inte hem helt tomhänt.

Nordpolen?

Jag vet, vi bor långt norrut. Men snö i mitten av juli??

Första stoppet

Nu blev det lite oordning här. Bilsemesterns första stopp var ju i Norberg, där vi hälsade på min faster. Tillsammans med henne åkte vi till min kusin Ola och hans familj i Avesta, där det bjöds på middag.

Och cheesecake.

Efter middagen bytte Ola om till Robin. Det visste ni inte va? Att jag har superhjältar i släkten.

Det var till en orienteringstävling som Ola beställde en Robindräkt av mig. Det var visst lite dåligt utbud på marknaden, så det blev till att sy.

Tydligen startades det märkliga rykten efter den här tävlingen, Batman och Robin hade nämligen setts gå och hålla hand.

VargenJag är med

iPad, iPhone och MacBook. Men såklart behövs det en Pc också, då hemsidor som till exempel Telias vägrar samarbeta med Mac. Tur att det finns resurser här ute i stugan.

Man blir som man umgås

Elias gör som hundarna, morrar åt sin egen spegelbild.

Äntligen


Nu är det marknad i stan och jag har inhandlat lite material. Den här gången blev det bara två Iron Maiden-t-shirtar, jag har nämligen fått höra att jag är enkelspårig. Bah! De andra blev Guns 'n Roses, Judas Priest och Ozzy. De som sålde tröjorna tyckte nog att jag var lite märklig. "Är dom till dig?" "Ja, storlek XL tack"

Kort men intensiv


Jag har försökt i flera år, verkligen försökt lära mig att dricka vin. Omöjligt. Men nu i sommar har jag lärt mig, nästan. Det började med att min moster bjöd på ett vitt vin från Tyskland. De andra tyckte i och för sig att det smakade juice, kanske därför jag inte ogillade det allt för mycket. När vi sedan kom hem till Therese bjöd hon på rosévin och hör och häpna, det var gott!

Så nu när vi kom hem från bilsemestern tänkte jag köpa mig en låda Stone Valley-vin, det som Therese bjöd på, ta med mig den ut till stugan och njuta av min sista vecka semester. Men vad händer? Jo, när jag ska inhandla min låda så visar det sig att vinet är slut. Och inte bara slut i butiken, utan även hos leverantören. På skärmen står det "Åter i lager 2049". Typiskt. Det tyska vinet är ju inte heller helt lätt att få tag på. Det var i och för sig ett billigt vin, men att ge sig iväg till Tyskland bara för det, där någonstans går gränsen.

Nåväl, jag köpte en flaska rosé, med liknande beskrivning som Stone Valley. Jag ska ge den en chans, funkar det inte så får jag väl ge mig till tåls till 2049. Kanske bäst att gå in på Systemet och be dem reservera en låda.

Midsommarhelgen

Firade vi i Hedemora. Det är ju där man firar midsommar på riktigt.

Midsommarafton


Ida kämpar med majstången i vanlig ordning.


Medans Nicklas sitter och ser snygg ut.


Hemma hos Lisa och Björn dukades det upp långbord på den inglasade altanen. Grillmästaren Björn gjorde ett försök att röka ut oss, men vi blev kvar.


Ida var toksnygg i Maiden-klänningen. Stefan matchade bra i rött.


Sanna och Ida.


Sedan lektes det lekar. Behöver jag skriva att vårat lag vann?


Sanna och Stefan låtsades att det var Pringles som serverades.


Här sitter Björn, Niklas och Emelie och koncentrerar sig för fullt på charader.


Fortfarande charader? Nej, bara vanlig underhållning på Niklas vis. Kvällen avslutades med att vi letade fram gamla godingar på Spotify. När vi drog igång "Up from the grave" med King Diamond, då gick alla hem.

MidsommardagenHemma hos Alex fick jag se den tjockaste hunden jag någonsin sett. Charlie, även kallad Fat Boy. Stackaren. Tydligen har han en sjukdom som påverkar ämnesomsättningen. Men han verkade pigg och glad i alla fall.


Vi tittade inte bara på den feta hunden hemma hos Alex. Vi åt middag också.


Nicklas verkar inte gilla min hatt något vidare.Sara och Micke.Efter middagen tittade vi på dårarna som hoppade från taket ner i poolen.


Sedan åkte vi traktor och vagn till Säterdalen, där Drängarna spelade. Alla i Hedemora älskar Drängarna.


Alex och Sara.


Väl framme röjde vi lite till ett grymt coverband.


Efter det hängde vi i ett öltält. Och missade Drängarna, typiskt.


Nicklas petade en tjej i örat. Kan till och med ha varit en Wet Willy, men hon blev inte ens arg.


Hemfärden i vagnen var ganska tröttsam. Tur att Niklas hade sina knep för att hålla sig vaken.Annandag midsommar


Såg vi på skräckfilm och vräkte snacks.


Sedan letade vi spöken ute i Norn, men vi hittade inte ett enda. Tyvärr. Tror jag? Däremot såg vi två lysande ögon vid vägkanten på hemvägen. Det var läskigt, tills vi såg att det var en älg. Då blev vi besvikna, det var inte ens en spökälg.Ida berättade att när man går in på den här kyrkogården ska man visst känna att någon tar en på axeln. Dum som jag var gick jag in framför Nicklas, så ja, det var någon som tog mig på axeln.En bit in i skogen låg en sten med liar på, bara sådär. Men det är klart, liemannen måste väl byta blad ibland han med.


Med lite fantasi kan man ana att det är någon inne i ruinen. Med ganska mycket fantasi.

Några av bilderna har jag stulit från Ida.

Många djur efter vägen

Se så många insekter som flög precis där vi körde.


Tanken var att fota Höga kusten-bron, det gick sådär.


Räven vi såg utanför Avesta kring tretiden på natten hade just fångat sig en sork. Den stannade och tittade nyfiket på oss, men tyvärr fick jag ju inte med det på bild. Oväntat.

Sen alla dessa roadkill som ligger efter vägarna, som man inte vill se, men inte kan låta bli att titta på. Usch.

Knep och knåp

Hittade pappersbokstäver på Panduro i Göteborg. Vet inte var jag ska ställa dem men jag vet vad det ska stå. Vet ni?Första ordet har fyra bokstäver och andra sex. Som på översta bilden.

Home sweet home

Galet skönt att komma hem. Jag ska berätta allt om vad vi gjort. Nåja, kanske inte precis allt. Och inte just nu. Det får komma lite eftersom.

Det roligaste när man kommit hem, det är ju att kolla igenom alla inköp. Jag kom inte ens ihåg att jag köpt hälften av allt jag lastade fram ur påsarna.De allra roligaste påsarna fyllde jag på Stoff och Stil. Deras nyöppnade butik i Göteborg var vi till två gånger. Det turade sig så bra att det låg en sport- och jaktbutik vägg i vägg, så det var faktiskt Nicklas idé att åka dit en andra gång.Ja, jag vet vad ni tänker, att jag borde ha nog med dragkedjor redan. Men se där har ni fel. Det är ju en tävling, flest dragkedjor när man dör vinner.

Nästan som hemma

Där stiger vi ju upp tidigt för att komma till en nypistad skidbacke.


Är man tidigt på stranden på Gotland, då är det också nypistat.