Alla dessa knäppa dödskallar

Ni vet de där knapparna. De som jag fick av Idas mormor.
 
De blev ett dödskallemotiv, igen, på en väska.
 
Fick in ett fränt dödskalletyg på Ohlssons här om dagen, kostar bara 29:-/m. Det fick bli foder.

Syprojekt VII

Den här gången gjorde jag ett enkelt projekt, jag sydde om en bandt-shirt till ett linne. Valet vilket band var ju inte så svårt, för det första är ju Iron Maiden världens bästa band och för det andra så är ju motiven på Eddie hur snygga som helst. Det enda som behövde inhandlas till detta projekt var 0,7m spets. Och ja, bandt-shirten förstås. 
 
Spetsen fick bli rygg och överdel fram.
 
Ja, det är Eddie jag har på armen också. Söt kille det där.
 
 
Såhär gick jag tillväga:
 
Ritade ut formen på t-shirtens framstycke och klippte ut. Klippte ut bakstycket i spets. Klippte ut överdelen till framstycke i spets. Nålade ihop framstycket. Sydde ihop framstycket med en synlig raksöm. Overlockade ihop axlar och sidsömmar. Fållade spetsen med sicksack. Fållade längst ner med tvillingnål. Klippte bort det jag vikt in. Klart!
 
Spetsen har jag fått från Ohlssons tyger och det här inlägget är ett samarbete med Tygbloggen.

Jag lever

Och jag syr, har bara inte tagit mig tid att blogga om det jag sytt.
 
Men nu så, först ut:
 
Ett linne av ett fränt viscostrikåtyg vi fått in i tygbutiken.
 
Den bruna framsidan och den bleka baksidan har sin förklaring. Liten balkong.

Syprojektet VI

Den här gången blev det ett par alladinbyxor i viscosetrikå. Ett jättefint tyg med tungt fall och fin struktur, var tyvärr svårt att få med hur fint tyget är på bild. Ni får tro mig på mitt ord helt enkelt.
 
Byxorna kommer vara helt underbart sköna i sommar. Gjorde faktiskt så att jag klippte sönder ett par byxor jag köpt på Cubus för många år sedan och ritade av mönstret. Fast jag skippade yttersidsömmen, gjorde fram- och bakben i ett och samma stycke.
 

Man kan ha dem hellånga.
 
Eller dra upp dem.
 
Så de blir halvlånga.
 


Jag låter bilderna tala för sig själva, det syns ganska tydligt hur jag gick tillväga va?
 
Allt material är en gåva från Ohlssons tyger, och det här inlägget ett samarbete med Tygbloggen.

Knäpp dödskalle

Hittade en hel hop med pärlemoknappar i vår tvåkronorslåda på jobbet. Lådan där udda knappar hamnar. Sedan är det ju så att jag råkar vara en samlare utan dess like, så visst fanns det resurser även hemma i gömmorna. Fick för några år sedan hur många knappar som helst av Idas mormor som haft en vännina som ägt en tygbutik.
 
Eftersom vi haft så fint väder har jag gjort mitt allra bästa för att hitta på sysaker att sysselsätta mig med ute på balkongen. Klippte ut en dödskalle i vlieselin och pressade fast på baksidan av framstycket, dels för att få förstärkning där knapparna skulle fast och dels för att veta var jag skulle sy fast knapparna. Började med konturerna och fyllde sedan mitten. 
 
Ja alltså, det blev ju lite långtråkigt med alla knappar..
 
Tänkte först pimpa ett par skor, men hittade inga fina skor. Hann fundera om de skulle fast på en väska också, innan mitt dödskalletänk satte igång. Det här dödskallandet är lite mer än vanligt för tillfället, har sytt sjuttioelva tröjor med dödskallar på nu på sistone. Ja, ni ska få se dem.

Dödskallestuv 2.0

Gjorde ett fejksprund bakom ryggen, och sydde dit knappar jag fått av Idas mormor.