Hittade en hel del

Stoff och Stil levererade som vanligt.

Blev även en del pyssel, bland annat från Panduro.

Och äntligen har jag fyllt på mitt t-shirtlager. Har inga riktiga planer för dem än, men är ju bra att ha. Tyvärr har Punkt shop slutat sälja flaggor. Surt.

Köpte även kläder och skor, men det struntar väl ni i? Det här är ju tänkt som en syblogg.

På en så gott som snötom parkering


Idag drar jag och Marie till Stockholm för att köpa tyg. Stoff och Stil har ju ganska nyss öppnat där, och såklart ska vi på Ohlssons också, butiken på Sveavägen är ju mycket större än våran här hemma. Eller, vi ska inte bara köpa tyg. Vi ska ju möta upp Ida, Eve, Sanna och Per också, ska bli grymt roligt.

Ja, alltså vi ska inte ta bilen dit. Tur det, då hade jag ju behövt skotta.

Dessa stuvar

Går. Inte. Att. Låta. Bli.

Först blev jag bjuden

På pizza-leka-med-Elias-bastu-fredagsmys i Rutvik. Sedan blev jag objuden. Eller bjuden på egen risk då Elli hade kräkts under natten. Den där familjen gör då verkligen allt för att slippa umgås.

Så jag bjöd in mig på middag hos mamma och pappa istället, tur att de finns.

Egentligen var helgens ursprungsplan en tripp till Kådalis, men det satte snöovädret stopp för. Plan b var lazergame, så gott som klart, tills två personer hoppade av. Plan c, bowling, bättre lycka där? Nehejdu. Både bowlingen i Pontushallen och på Tuna är stängda i väntan på nästa veckas nyöppnande i nya lokaler. I Boden då? Nej, där var det tävlingar...

Så det slutade med plan d på lördagen, middag och fest. Kameran hade jag med mig, men den var skitsur eller något, tittade inte upp ur väskan en endaste gång.

Det positiva med alla planer som gick i stöpet är att jag fick betydligt mer sytt än vad jag planerat.

På fredagskvällen roade jag mig med lite nitterapi:

På ett linne jag sydde av en halvglittrig stuv.

Och så blev det ju de här och den här. Lite fler grejer också, håll ut, ni ska få se.

Ikväll blir det rester

Tygresterna efter den här blev ytterligare en väska, men en betydligt mindre variant.

Med insida av ...gissa?

Ja, en stuv såklart.

Och som av en händelse passar den utmärkt till kläderna jag har ikväll.

Du kan komma hem från BB nu Emilia

Dina kläder är färdiga.

Den här gången fick byxorna mudd upptill istället för resår, mycket enklare. Gjorde kläderna i storlek 68, så det är lite att växa i. Alla tyger är från Ohlssons.

När man är stor måste man vara snäll


Idag kommer Joline och hälsar på. Hon behöver hjälp med sin dopklänning, halsvidden ska ökas lite. Kanske piffar till den med några nitar också?

Silver -det nya svarta

Vad mycket roligt man kan göra med sprayfärg.

Ville gärna ha nitar i mörksilver. Ja alltså, det heter kanske inte så. Men ni fattar. Så jag köpte mig en burk silverfärg på Biltema och testade spraya ett bälte med svarta nitar. Det blev riktigt lyckat.

Testade sätta dit en vit nit också. Den blev.. ljussilver?

Lite ojämnt, men jag tyckte nog att de nitar som fick minst silverfärg blev snyggast.

Nu ska jag bara sy lite fler plagg att nita.

Jag är moster! Igen

Ikväll föddes en liten Emilia. Grattis mamma Mia!

Får se om bebisen också får åka systempåse när det regnar ute.

Dagens varg


Får man köpa färdigsytt?

Även fast man jobbar i tygaffär? Tänkte det skulle vara kul med lite färgglatt till våren. Som så passande bjöd på snöstorm när jag hängde upp gardinerna.

Synd att grannhusets färg inte var så snygg ihop med gardinerna.. Ska jag behålla ändå?

Har ju haft samma gardiner i över ett år (!) men de har ju passat så bra.

Visst var det så att Luleå vann solligan förra året? Det syns på de gamla gardinerna.

Nu drar jag på fest

Det ryktas att spellistan är fylld med åttiotalshårdrock.

Kvällen till ära klär jag mig i en gammal Maiden-skapelse och högt hår.

Med tanke på snöstormen så finns det risk att håret är platt och mascaran har placerad sig under ögonen innan jag är framme. Nåja, blir väl knappast mer hårdrock än så.

Färdigmärkta kläder

Namnkläder alltså. Utmärkt när man lätt vill se vem som är vem.


Om nu inte ungarna råkar heta likadant förstås. Jag skulle tippa på att de har det lite snurrigt i det här sällskapet då mammorna som är bästa vänner också heter likadant. Alltså inte likadant som barnen utan likadant som varandra. Hur det är med papporna vet jag inte.

Den lila dressen är storlek 86. Rosa dressen är storlek 68, var på håret att namnet fick plats där. Allt material är från Ohlssons tyger utom den lila velouren och tryckknapparna, de är från Stoff och stil.

Tindrorna ville ha mössor också, eller var det Sandrorna, som ville att Tindrorna skulle ha mössor? Nåja, mössor blev det. Med reflexnamn.

Sedan tyckte Karin att Tindrorna skulle ha varsin napphållare, en liten present för att de beställt så mycket.

Två blev treOch tre ska bli två. Nu händer det grejer, förhoppningsvis blir det till det bättre.

Tur att man inte sitter i sjön

Nu mår orkidén bra igen.

Ser det i alla fall ut som.

Köpte mig en plastorkidé som jag klippte till och satte fast på blomman i fönstret. I väntan på riktiga blommor.

Påskdagen


När vi kom över till grannen drog Marie runt Vidar på en vaxduk, stackars barn. Jag blev ju tvungen att gå och hämta min åkmadrass. Tyckte för något år sedan att det var lite ont om plats på de åkmadrasser man kan köpa, så jag sydde ett fodral till en vanlig sovmadrass av vindstuvar. Tyvärr har det inte blivit tillfälle att prova den tidigare då jag glömt den i stugan över vintern. Men nu så.

Se så roligt han tyckte det var.

Glidet var sådär. Men med lite mer lut ska det nog gå bra. Så vad säger ni vänner, hinner vi med ett åk på Ormberget innan snön är borta?

Än springer tanten

Även fast hon helst vill sjunka genom jorden när tofflorna kommer på. Eller, det är nog flyga hon vill. När man sätter på första står hon på tre ben, andra på två ben, och så fortsätter det, tills hon flyger.

Men är de inte snygga så säg?


Vädret och underlaget på påskens första skidtur var inte att klaga på. Det skulle vara Doris som tyckte att snön var lite svåräten då skaren var så hård.

Påsklov

Nu drar jag och Doris ut till stugan.

Det går rykten om superskare där, så jag har sytt ihop ett gäng tofflor till vargen.

Och till mig själv (förutom skidorna) har jag packat garn och böcker. Och lite annat pyssel, måste ju ta vara på den lediga tiden.

Håll i nappen

Som man brukar säga.

Vi har fått in så fina band på Ohlssons nu, kunde inte låta bli att köpa ett par meter och knåpa ihop några napphållare.

Och där gick den sista blomman i backen

Nu står den stackars orkidén alldeles naken och eländig i fönstret.

Vad hände? Den som var så fin. Tyckte jag var så duktig och vattnade den varje vecka. Jag gjorde inte som jag annars brukar göra, glömma bort blommorna totalt tills jag ska ut och resa. Då får de vatten innan jag åker och direkt jag kommer hem. Mina resor sträcker sig ofta från fredag till söndag. Samma helg. Och definitivt inte varje helg.

Jag har hört att man ska börja med att skaffa blommor. Klarar man att sköta om dem, då är man mogen att skaffa husdjur. Och klarar man att sköta om det, då är man mogen nog att skaffa barn.

Jag gjorde inte riktigt så, utan jag började men hund (varg) och det tycker jag gått riktigt hyfsat, hon är ju faktiskt 12 år. Sedan har vi tillsammans (ja, inte sjutton har Doris tagit något ansvar för blommorna heller) dödat ett antal blommor. När vi sedan flyttade ihop med Nicklas, trodde jag att det skulle vända då han påstod sig vara bra på det där. Men icke. Gröna fingrar (eller klor) existerar inte i detta hem.

Så då borde det allstå vara 50/50 att jag kan ta hand om en unge.. bäst att vänta lite med det.

Jag tänkte bära möbeltyg

Även på fritiden, så jag sydde mig en väska av, just det, möbeltyg.

199 kr/m på Ohlssons, men till den här väskan räcker det att köpa 30 cm tyg, så det gör inget. Och ja, den ser bekant ut för att jag gjort den här och den här i samma modell. En favorit helt enkelt.Mer vild än tam

I går kväll hängde jag med Gofisen. Vi lekte massor medan hans föräldrar var på bio.

En lek gick ut på att hålla oss från att kissa och bajsa. Vet inte om jag förklarade reglerna dåligt, för det tog inte mer än någon timme så luktade det bajs om barnet. GAAA. Men, det var inte så farligt som jag trodde, det där med blöjbyte. Var ju ungefär som att plocka hundbajs. Förutom det där torkandet efter, det gör jag sällan på marken.

Vi lekte en del andra lekar också. Lite oklart vad de gick ut på, då det var det Elias som bestämde reglerna.


Byxorna har krympt lite sedan sist jag barnvaktade.

Vad är det som får barnet så här lugnt?

Jo, Pingu.

Det var kanske lite ogenomtänkt att välja just detta avsnitt. Man skulle kunna säga att jag höll tummarna att han inte skulle få några dumma idéer.

Men inget sådant, bara en vild men snäll pojke som tillslut somnade på mig i tv-soffan.