3 x shorts

Ledig dag = pack- och sydag.

För vet ni vad? Imorgon åker jag och mor till solen!

Och då måste man ju ha shorts.

Jag sydde mig tre par, hade egentligen bara tänkt göra ett, men toilen jag sydde i svart lakansväv blev så bra att jag gjorde dem färdiga. Och jag tänkte, lika bra att göra ett tredje par, går ju av bara farten. Jag återkommer med fler bilder efter semestern. Det blev lite ont om tid nu.

Nu ska jag skynda mig att sova, så jag orkar jobba några timmar imorn innan vi åker. Det där med att skynda sig att sova brukar ju gå lysande..

-- Tidsoptimisten Karin

Pink

Vi har fått nya vindstuvar i massor med fina färger, men jag nöjde mig med två. Verkar vara riktigt bra kvalité, tunn och fin. Det var några som var töjbara också, kändes nästan som neopren. En rosa burnout-trikå-stuv fick också följa med hem.

Det blir en skaljacka av det rosa vindtyget, och det svarta.. är väl bra att ha?

Lilla julafton

Gick igenom mina sommarkläder och skor, börjar nämligen bli packdags nu. Hittade några linnen där prislappen hängde kvar och många skor jag glömt bort att jag har. Hittade även lite sådant jag sytt, och glömt bort.

Bland annat den här:



Gardinringar är bra till mycket.. Och stuvar såklart.

Trettonde

De sprayade nitarna och en glittrig stuv har blivit ett linne.

Mobilväskor

Eller vad man nu vill bära runt i dem. När vi ska iväg till Mallorca, om sisådär exakt en vecka, kommer jag ha kamera och pengar i. Jag lät mamma välja en, så hon också kan bära med sig pengar. Tänkte det var bäst så, så att inte jag åker på att betala allt.

Första försöket fodrade jag med vadderat foder, det blev sådär. Mest klumpigt. De andra fick bara kraftig vindpoplin som foder.

Gjorde även en liten plånbok, bra att ha grej, om man ska iväg på något utan handväska.

Alla tyger är från Ohlssons tygers stuvlådor.

Till mitt försvar

Så sydde jag ju faktiskt upp en stuv. Eller upp och upp, det räcker till ett linne också.

Dagens outfit

Eller kanske inte dagens direkt, den är ju inte färdigsydd än.


Men jag tror att det kan bli något riktigt snyggt. Ja, från stuvlådan igen..

Finbesök


Förlåt Iron Maiden

Den här gången blev det Guns n Roses.

När jag gick i mellanstadiet gillade man antingen Guns n Roses och eller Nirvana, fanns inte på kartan att gilla båda. Minns att vi Guns n Roses-anhängare sydde oss bandanas och var lika coola som Axl Rose. På högstadiet var diskussionen om Metallica eller Iron Maiden var bäst. Och ja, ni kanske kan gissa vad jag tyckte i den frågan. Inte?

Såg ett linne från Cubus med liknande rygg på en blogg, men när jag skulle gå och köpa mig ett så fanns det såklart inte..

Så jag sydde mig ett eget, fast mitt blev ju såklart lite tuffare då det står Guns n Roses på framsidan.

Snacka läcker solbränna man får i det här.

Framsidan är en söderklippt band-t-shirt och ryggen är sydd av bomullstrikå. Banden klippte jag 2,5 cm breda och drog i dem så att de rullade ihop sig. Jag sydde halsringning och fåll med 6 millimeters tvillingnål.

Joline hälsar

Att hon är störtnöjd med sin nya tröja.

Har du inget namn?

Fick jag höra när jag berättade för mina klasskamrater att jag inte är döpt.

Så roligt kommer inte Joline ha det, för igår döptes hon och jag gav henne givetvis ett mjukt paket.


Joline önskade sig en klänning, som hon när hon blir äldre kan använda som linne, så jag gjorde ett försök. Till det en vändbar solhatt och en napphållare. Allt tyg är stuvfynd, från Ohlssons.

Så testade jag även en av schablonerna jag köpte på Panduro förra veckan. Blev inte så jättelyckat, färgen blev inte den röda som visades på proverna i butiken och den rann in under schablonen.. Nåja, blev ju rätt tufft ändå. Jag hade tänkt sy röda muddar i hals och ärmslut, men då färgen blev fel fick det bli svart istället.

Färgen på byxorna stämde ju inte så bra till trycket heller. Men det fungerar ändå.

Byxorna har jag sytt i ett tunt vävt bomullstyg, 69kr/m på Ohlssons. Det har jag även sytt den här av. Tröjan är i bomullstrikå, även det från Ohlssons.

Och såklart en matchande napphållare.

Jag har fått lite dille på att sy napphållare. Se själva.

Såhär stiliga var Lisa och David.

Var lite nervös innan, kyrkor ger mig the creeps, men det gick riktigt bra.

Helgen i Stockholm

Alltså den helgen som började förra tisdagen och slutade torsdagen efter.

Vi kör ett litet bildregn, främst till Mia och Elli. Se vad ni missade:

Efter en halvdag med shoppande mötte jag och Marie upp Ida, Eve och...

Sanna

på Harry B James.

Shopping shopping shopping.. Här i Gamla stan. Livrädda för alla duvor. Eller, det kanske bara var jag?

Måste. Sitta. Ute. Och ja, vi frös nästan ihjäl.

Det gäller att tänka på figuren. Beach 2012, med inbyggd badring.

Onsdagens middag var tänkt att intas på Bröderna Olsson, vitlöksrestaurangen. Men nej där var det fullt så vi gick till Imperiet istället och åt husmanskost, lite lyxigare än hemma. Blodpudding för 200 kr, fint värre.

Och som Per skrattade när vi tjejer tog upp våra kameror och fotade maten när den kom in på bordet. Förstår inte varför, det är väl ett fullt normalt beteende?

Grillad halloumi. Gött.

Sedan var vi upp i Skrapan, tog oss en öl och tittade på den regniga utsikten.

Sista dagen tog vi oss ut till Kungens kurva och letade upp Stoff och Stil. Vilket tålamod hon har föresten, Marie. Som stod ut med mig i dragkedjshimlen.

Och hundnörd som man är så går det ju inte att låta bli att fota sådant här:

Jag som tycker det är nog att hålla reda på tre koppel när Donna och Tingy hänger med mig och vargen på promenad. Snacka om att tjejen har koll.

Och Ida hittade sig en kompis på en affär.

En superrolig "helg", tack alla inblandade!

Jaha, går du nu..?

När man ger vargen hejdå-tuggpinnen springer hon iväg med den, för att efter någon sekund komma tillbaka med den i munnen och titta på en med den där är-du-säker-på-att-jag-inte-får-följa-blicken. (Slog jag just rekord, världens längsta mening?)

Lätt lättare lättast

Overlockade ihop två chiffongbitar 120 x 70 cm, sydde en kanal och trädde i en resår upptill. Man ska ju ha lite tur att hitta ett fränt tyg också, men det brukar ju inte vara något problem när man rotar i stuvlådorna på Ohlssons. Bältet har jag sytt tidigare, av fuskskinn.

Kanske något för midsommar.. I den här farten är det ju snart.