Syprojekt XVII

Sådärja, nu är nästa syprojekt färdigt, det blev en kjol i courtellejersey. Underbart material, samma som jag använde till det här syprojektet. Fast en annan färg då förstås. 
 
 
 
 
Det man ska tänka på med det här materialet är att det krymper ungefär 10%, så ta till extra och tvätta innan ni sätter igång att sy. Jag tycker iochförsig att alla tyger man tänkt sig kunna tvätta som färdigt plagg ska i tvättmaskinen innan man klipper ut och syr. Så att man slipper överraskningar.
 
  
 
Till fållarna använde jag en tvillingnål. Jag tycker det är jätteviktigt med rätt trådfärg på synliga sömmar för att få ett snyggt resultat.
 
Jag får nästan ont i magen när kunder säger att de ska sy sina turkosa gardiner med vitt. Hemska tanke.
 
Här har ni några bilder på hur man går tillväga för att göra en likadan:
 
   
   
 
Skaffa material. Lägg ut mönsterdelar på tyget, bakstycket mot vikt kant. Nåla ihop sidsömmar räta mot räta. Overlocka ihop. För att kunna gömma fästningen av fållsömmen väntar jag med att sy ihop hela sidsömmen där fållen är synlig. Pressa upp fållen. Sy långa stygn (4,5) med tvillningnål. Sy ihop sista biten av sidsömmen. Overlocka fast resåren, räta mot räta i midjan. Vik ner, sy en stickning med tvillingnål. Klart.
 
 
Vilken somrig och fin kjol va? Äh, än det är inte sommar! Iallafall inte här uppe i Luleå.. Om inte annat kommer kjolen till användning i höst. 
 
Detta inlägg är ett samarbete med Tygbloggen och allt material kommer från Ohlssons tyger.

Kommentarer
Malin säger:

Wow! Vilken fin kjol! Denna kanske jag vågar testa mig på framöver!

Svar: Tack Malin! Det tycker jag att du ska, inte alls så svår =)
Karin Widén

2014-04-24 | 15:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback